Lancia Pu+ra Zero: de comeback krijgt vorm

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Lancia blijft de basis leggen voor haar terugkeer op het internationale toneel. De fabrikant heeft zojuist het concept "Pu+ra Zero" onthuld, dat het ontwerp van zijn toekomstige modellen schetst.

Lancia nodigde de internationale pers uitgenodigd voor een "Design Day" op maandag 28 oktober. Luca Napolitano, de baas van het Italiaanse merk, heeft de hoop van degenen die dachten een eerste glimp van de nieuwe Ypsilon te zien, snel de bodem ingeslagen. Zijn argument? Het is "te vroeg", want de stadsauto wordt pas begin 2024 verwacht.

Meer sculptuur dan concept

Het concept, of beter gezegd sculptuur, Pu+ra Zero, suggereert een ontwerp dat zowel elegant is als dat het de vormtaal van het merk herinterpreteert. "De synthese van de twee woorden 'Pure en Radical' herinterpreteert de dualiteit van Lancia's geschiedenis", verklaart Jean-Pierre Ploué, Directeur Styling van de Stellantis Groep en Lancia Design. Terwijl de algemene rondingen en krommingen doen denken aan de jaren 60, lijken de voor- en achterzijde meer beïnvloed door het futurisme van de jaren 70 en 80, met de Stratos als natuurlijke referentie. Dit is vooral duidelijk aan de achterkant met zijn grote ronde lichten.

Het merk heeft zichzelf ook een nieuw logo gegeven, een herinterpretatie van hetgeen we tot nu toe kenden, met een gladdere, meer eigentijdse look.

Onder de weinige concrete elementen vernamen we ook dat 50% van de interieurbekleding van de toekomstige stadsauto is vervaardigd uit gerecycleerde materialen.

Ter herinnering: Lancia gaat in 2024 opnieuw de Europese grenzen over, met vijf grote markten, waaronder België. Eerst met de Ypsilon, waarvan de commerciële signatuur "Progressive Classic" zal zijn, daarna met de Delta en een SUV in 2026 en 2028.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in