Lamborghini reageert

1mnd geleden

In een recent interview met Amerikaanse media stelde de CEO van Lamborghini dat we het niet bij het juiste eind hadden, en… dat is maar goed ook.

Enkele dagen geleden stelden we dat de Lamborghini Aventador Ultimae, de allerlaatste limited edition van het model vóór zijn pensionering zou worden. We gingen er meteen vanuit dat dit ook het definitieve afscheid zou worden van de atmosferische V12. Vandaag wordt duidelijk dat het slechts om het afscheid van deze V12... in de Aventador gaat.

Lamborghini-baas, Stefan Winkelman, bevestigde zonet dat de opvolger voor de Aventador eveneens door een atmosferische V12 zal worden aangedreven. De ontwikkeling ervan is reeds vergevorderd. Winkelman zegt dat het nooit de bedoeling is geweest om een turbo toe te voegen. De enige concessie aan de moderne tijd is dat de vervanger, net als de Aventador, weldegelijk over vierwielaandrijving zal beschikken, maar de voorwielen zullen niet door de V12 worden aangedreven maar wel door één of meerdere elektromotoren. Een V12-motor in combinatie met elektroaandrijving was een pad dat al eerder met de zeer exclusieve Sian werd bewandeld.

Wanneer we de nieuwe Lambo met zijn V12-motor kunnen verwachten is nog niet duidelijk, maar we weten wel dat de constructeur respect toont voor tradities. Vraag is, voor hoelang nog?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in