Kia EV6: stapje dichter bij supersnel laden

1mnd geleden

De constructeur heeft zopas de technische specificaties van zijn nieuw model bekendgemaakt, en de laadsnelheid van deze nieuweling zou het ultieme verkoopargument kunnen worden.

Bij de (vele) bezwaren die niet in het voordeel van de elektrische auto pleiten, is er één dat systematisch verkeerd wordt begrepen: niet zozeer de actieradius is problematisch, maar wel de oplaadtijd. Niemand zou het in zijn hoofd halen om te klagen over de actieradius van 400 km bij een benzineauto omdat hij op 3 minuten kan worden "opgeladen". Precies daar wil Kia het verschil maken.

De EV6 is de eerste betaalbare elektrische auto op de markt (samen met de Hyundai Ioniq 5, zijn technische evenknie) die is uitgerust met 800V batterijen die compatibel zijn met ultrasnelle laadstations. Dit betekent dat de Kia zowel op het Ionity-netwerk (overigens Kia-partner) als op het Tesla-netwerk (dat binnenkort ook voor andere merken zal worden opengesteld) 80% van de batterijcapaciteit kan bijladen op 18 minuten. Meer nog, hij zet de laadspanning van 400V (die de klassieke laadpunten leveren) om in 800V, en kan daar dus even snel laden. Toegegeven, een laadbeurt van 3 minuten is nog steeds toekomstmuziek, maar we gaan langzaam maar zeker in de goede richting.

De Kia EV6 claimt een actieradius (volgens WLTP) van maximaal 528 km met tweewielaandrijving.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in