Jeep onthult zijn eerste elektrische SUV en zijn zero-emissie toekomst

2w geleden | Nicolas Morlet

Er wordt al lang gesproken over een "Baby Jeep", maar deze keer is hij er: hij heet Avenger en is het boegbeeld van de nieuwe elektrische aandrijving van het merk.

Terwijl het volledige Europese Jeep-gamma nu wordt aangeboden met een plug-inhybride motor, wil de fabrikant nog verder en sneller gaan. Tegen 2030 zullen alle Jeeps in Europa 100% elektrisch zijn, vijf jaar eerder dan het Europese verbod op verbrandingsmotoren. En niet alleen op het oude continent timmert het iconische merk aan de weg: in zijn Amerikaanse thuisland wil het binnen hetzelfde tijdsbestek een 50%-mix van auto's op batterijen bereiken.

Avenger aan de top van de lijst

Voor Europa begint deze nieuwe aanpak dit najaar op het autosalon van Parijs. De Jeep Avenger zal zijn debuut maken als eerste volledig elektrische SUV van het merk. Deze 'baby-Jeep', die kleiner is dan alle andere Jeep-modellen tot nu toe, zal de concurrentie aangaan met de MG ZS EV, Peugeot e-2008 of DS3 Crossback. Aangezien de laatste twee deel uitmaken van dezelfde moedermaatschappij - Stellantis - als Jeep, is het mogelijk dat zij technische neven zijn. Maar het merk geeft nog niet alle details. De actieradius wordt in ieder geval aangekondigd als een van de meest royale van het segment: 400 kilometer!

Wat de stijl betreft, die is duidelijk puur Jeep, met rechte lijnen, scherpe hoeken en lichten geïnspireerd op de Renegade. Zelfs de beroemde grille met zeven spijlen is aanwezig, zij het op een symbolische manier. Volgend jaar staat de Avenger in de showrooms.

Twee nieuwe modellen op komst

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is het een veel leuker voertuig dat de elektrische overgang zal dragen. De Jeep Recon is een soort geminiaturiseerde Wrangler, waarvan hij het avontuurlijke aspect overneemt met, in het bijzonder, een zichtbaar reservewiel achteraan, en het gevoel van vrijheid dankzij het grote te openen dak en de mogelijkheid om de deuren in je garage achter te laten.

Uiteraard vermeldt Jeep dat de off-roadcapaciteiten pal staan. Het goede nieuws? Hij komt ook naar Europa. Waarschijnlijk tegelijk met het derde model: de Grand Wagoneer S in zijn volledig elektrische versie, met 600 pk en een verwachte actieradius van 400 kilometer. Geduld is nog eventjes gevraagd, want het duo arriveert niet voor 2024.

Jeep onthult zijn eerste elektrische SUV en zijn zero-emissie toekomst
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in