Jaguar Land Rover gaat herkomst van leder traceren

5d geleden

Via innovatieve tracing, met behulp van GPS, biometrische gegevens en QR-codes, gaat het Britse merk de duurzaamheid van het gebruikte leder in zijn auto’s opvolgen.

Net als andere automerken wil Jaguar-Land Rover meer werk maken van duurzaamheid. Daarom zal het in zijn auto-interieurs materialen met een lage ecologische voetafdruk en/of recyclagematerialen gebruiken.

Voor klanten die koste wat het wil leer verlangen, introduceert de fabrikant een nogal verrassend traceerbaarheidsproces. Om de koolstofvoetafdruk van dat leder te verkleinen (van de boerderij waar het vee wordt gehouden tot het afgewerkte product) zal een digitaal proces de hele toeleveringsketen volgen. Deze methode kan ook in de mode- of schoenenindustrie worden gebruikt.

Concreet wordt een "digitale tweeling" van de grondstof gecreëerd, waardoor de voortgang ervan door de toeleveringsketen voor leder tegelijk in de reële wereld en digitaal kan worden gevolgd. Een combinatie van GPS-gegevens, biometrie en QR-codes wordt gebruikt om de beweging van het leder in elke fase van het proces digitaal te verifiëren.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in