Is een elektrische auto voor minder dan 13.000 euro mogelijk?

1w geleden

Volgens de Chinese fabrikant Qiantu: ja, dat is mogelijk! Maar het model in kwestie, de K20, zal maar twee passagiers kunnen vervoeren.

Qiantu is een Chinees automerk opgericht in 2016 en gespecialiseerd in elektrische voertuigen. Enkele jaren geleden lanceerde het merk de K50, een kleine elektrische roadster. Die werd niet succesvol en de productie werd twee jaar geleden gestaakt. Nu is de fabrikant terug met een kleine elektrische sportwagen met twee zitplaatsen en zeer aantrekkelijke lijnen.

Op papier ziet de K20 er veelbelovend uit. Met een gewicht van slechts 780 kilo moet zijn 215 pk en 290 Nm sterke motor hem in staat stellen in minder dan 5 seconden 100 km/u te halen. Er is geen informatie vrijgegeven over de accucapaciteit, maar Qiantu kondigt een actieradius van 500 kilometer aan (vermoedelijk volgens de minder strenge Chinese norm).

Sterker nog, de vanafprijs (in China) van de K20 is erg aantrekkelijk: 12.500 euro voor het basismodel en 21.000 euro voor de best uitgeruste versie. Export naar Europa is nog niet zeker. Maar we duimen!

Is een elektrische auto voor minder dan 13.000 euro mogelijk?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in