Inschrijvingen nieuwe wagens in België: "Beste januari sinds drie jaar”

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Het jaar begint optimaal voor de Belgische autohandel. Met een nettostijging van 17,4% ten opzichte van vorig jaar is januari 2023 de beste maand in de afgelopen drie jaar, hoewel de prestaties van voor de crisis nog veraf zijn.

In januari werden in België 39.847 nieuwe auto's geregistreerd. Een goede ontwikkeling die aansluit bij de positieve dynamiek van de markt sinds augustus vorig jaar. Maar "aangezien de inschrijvingen van januari grotendeels de levering zijn van bestellingen die in 2022 werden geplaatst, is het natuurlijk nog te vroeg om een effect te zien van het recente Autosalon van Brussel", matigt de Belgische federatie van invoerders (Febiac). Om dat effect te meten, zullen we nog enkele maanden, of zelfs langer afhankelijk van de levertijden, moeten wachten om te zien of de markt kan terugkeren naar het niveau van voor de gezondheidscrisis. In januari 2020 werden 51.840 auto's op de weg gezet.

BMW in beweging

Kijken we naar de merken, dan is het podium 100% Duits. BMW zet het momentum van de vorige jaren voort en leidt de markt met 4.149 registraties (+24,86%). Mercedes stijgt met 40,77% tot 3.584 eenheden en blijft Volkswagen (3.274) net voor met een stijging van 31,8%.

Inschrijvingen nieuwe wagens in België: "Beste januari sinds drie jaar”
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in