Hyundai Ioniq 6: vreemde elektrische sedan uit het oosten

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Hyundai heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwste telg in de elektrische Ioniq-familie: de Ioniq 6. Het kenmerkende design van het model is ingegeven door aerodynamica om een zo laag mogelijke luchtweerstand en dus een uitstekende actieradius te halen.

De Hyundai Ioniq 6 is de productieversie van de concept Prophecy, onthuld in maart 2020. Deze grote sedan "implementeert de designstrategie Hyundai Look die elk model een unieke uitstraling verleent, zoals stukken in een schaakspel. Door de klant centraal te stellen heeft Hyundai zijn model ontwikkeld met verschillende levensstijlen in gedachten in plaats van voor een one-size-fits-all-benadering te kiezen." En het is waar dat hij een geheel eigen design heeft, met opvallende proporties, waaronder een relatief korte motorkap en een zeer lange wielbasis. 

Het meest eigen trekje is de daklijn die vloeiend naar beneden duikt tot aan de lage lijst met achterlichten. Deze doet in sommige opzichten denken aan een AMG GT 4-deurs of zelfs een Porsche 911. Het combineert met een dak dat hoog genoeg lijkt om de grootste inzittenden achterin te herbergen en een voorkant die qua stijl veel minder dynamisch is. Het ontwerp van de Ioniq 6 zal zeker hoofden doen draaien. Hij heeft ook de beste aerodynamische coëfficiënt van het merk, wat de autonomie van zijn batterij zal optimaliseren.

Het interieur ligt meer in lijn met wat je in elektrische auto's aantreft. Het is volledig overzichtelijk en concentreert alle functies op twee schermen, gegroepeerd om als één geheel over te komen. Hyundai verklaart verder dat "gebruikers kunnen kiezen uit een spectrum van 64 kleuren en zes tweekleurenthema's, ontwikkeld door kleurenexperts om bestuurders en passagiers te helpen zich ontspannen te voelen in een comfortabele omgeving. De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuur vergemakkelijken de communicatie tussen de bestuurder en het voertuig.” Op sommige markten zal de Ioniq 6 worden uitgerust met cameragebaseerde spiegels, vergelijkbaar met de Audi E-Tron.

De technische specificaties en de verkoopdatum zijn op dit moment nog onbekend.

Hyundai Ioniq 6: vreemde elektrische sedan uit het oosten
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in