Het catastrofale jaar 2021

1w geleden

Het aantal inschrijvingen van nieuwe auto's lag in 2021 nog lager dan het jaar ervoor, toen er al sprake was van een catastrofe. Dit is in 25 jaar al niet meer gebeurd!

Met slechts 383.123 inschrijvingen van nieuwe auto's in 2021 staat de Belgische automarkt er slecht voor. Voor zulke lage cijfers moet je de klok al terugdraaien tot 1995. Deze situatie is deels te verklaren door de halfgeleidercrisis, die veel leveringen heeft verhinderd, maar er is duidelijk meer aan de hand.

Veel kopers hebben zich tot tweedehandsauto's gewend vanwege de onzekerheden rond de energietransitie en de almaar stijgende prijs van nieuwe auto's. Niettemin hebben de fabrikanten veel orders ontvangen. Maar de vertragingen door de microchips blijven in 2022 alvast aanhouden. Uniek is dat BMW in 2021 het hoogste aantal registraties in ons land mag afboeken, met een marktaandeel van 10,17%. Volkswagen en Peugeot volgen.

Elektrische auto's vertegenwoordigen maar 5,5% van het totale aantal registraties, en worden meestal geregistreerd door zelfstandigen en bedrijven. Dieselauto's vertegenwoordigen nog maar 22% van het totale aantal registraties.

Het catastrofale jaar 2021
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in