Heeft Alfa Romeo een concurrent voor de Duitse premium-SUV’s in petto?

1mnd geleden

Nu Alfa Romeo-fans een voorraadje tissues beginnen aan te leggen in afwachting van de ondergang van de laatste auto met V6-motor (de Giulia), heeft Alfa Romeo besloten een grote SUV te ontwikkelen om te kunnen concurreren met de Audi Q7, BMW X5/X6 en Mercedes GLE.

Met zijn Giulia en Stelvio kan niet worden gezegd dat Alfa Romeo het in het D-segment bijzonder goed kan opnemen tegen de Duitsers, en evenmin tegen de Aziaten. Het is nog erger in het E-segment, waar alleen de verouderde Maserati Levante de Stellantis-groep vertegenwoordigt.

Nou, dat gaat veranderen! Jean-Philippe Imparato, de Fransman aan het roer van Alfa Romeo, bevestigde aan het tijdschrift Autoweek dat een recente interne beslissing de ontwikkeling van een nieuwe grote SUV, boven de Stelvio, heeft bekrachtigd.

De nieuwe SUV komt er echter pas in 2027, wanneer het Italiaanse merk de overstap maakt naar elektrische aandrijving en de verbrandingsmotoren laat vallen. Elektrificatie is een uitgelezen kans om het prestatieniveau te verhogen en langszij te komen van de grote namen. Zonder miljarden euro's te moeten investeren in de ontwikkeling van nieuwe verbrandingsmotoren.

Een elektromotor is tenslotte een elektromotor en een accu is een accu, toch? Het is dus op

andere aspecten dat premiummerken hun imago zullen moeten opbouwen en behouden: boordtechnologieën, afwerkings- en aanpassingsmogelijkheden. Over goed nieuws gesproken...

Heeft Alfa Romeo een concurrent voor de Duitse premium-SUV’s in petto?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in