Grote ambities voor de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi

2j geleden | Nicolas Morlet

Renault en zijn alliantiepartners, Nissan en Mitsubishi, hebben hun plannen voor het lopende decennium bekendgemaakt. Tussen nu en 2030 zullen ze niet minder dan 35 nieuwe modellen lanceren. De meeste zijn - uiteraard - elektrisch.

Van de nieuwe modellen weten we al dat er een nieuwe generatie Micra op het programma staat. Hij deelt zijn technische specificaties met de toekomstige R5, maar zal uiteraard 100% elektrisch zijn. De toekomstige SUV Alpine krijgt ook een stekker. Hij zal van de band rollen in Dieppe, de bakermat van het merk waar nu nog de A110 wordt geproduceerd. Dit is een echte opluchting voor de plaatselijke werkgelegenheid. In het verleden circuleerden geruchten over de sluiting van de fabriek. Bij Mitsubishi is de komst van een nieuwe ASX bevestigd. Hij wordt parallel met de Renault Captur in Spanje gebouwd en zal ook het chassis en de hybride motor gebruiken. De SUV wordt volgend jaar gelanceerd... op de Europese markten waar Mitsubishi nog aanwezig is. Zijn komst naar België is dus erg onzeker, want het merk heeft niet langer een importeur bij ons.

Vijf platformen

De alliantie zal haar synergieën verder versterken. Binnen vier jaar moet 80% van de technologie gedeeld zijn. De fabrikanten zullen kunnen steunen op vijf technische platformen voor hun nieuwe modellen. Die zullen uiteraard klaar zijn voor elektrificatie (hybride of volledig elektrisch), en aangepast aan elk marktsegment: van de superkleine "Kei-Car"-stadsauto's, specifiek voor de Japanse markt, tot sportwagens.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in