Geen vervolg voor de Maserati Ghibli

1mnd geleden

De Maserati Ghibli gaat in 2024 met pensioen en wordt niet vervangen. In zekere zin wordt hij vervangen door de volgende generatie van de Quattroporte, die iets kleiner zal uitvallen.

Moeten we, met een premiumpubliek dat alleen bij de Duitsers zweert voor grote wagens, echt verbaasd zijn over Maserati's mislukte poging met de Ghibli om in dit segment door te breken? 

Toch had deze sedan van iets minder dan 5 meter lengte niet echt een gebrek aan charme. Meer zelfs, esthetisch was het een echte persoonlijkheid.

Het gebrek aan merkimago, de angst voor een middelmatige betrouwbaarheid en een mechanica die niet echt aangepast is aan de zakelijke markt (de MHEV is slechts een lichte hybride) bezegelen uiteindelijk zijn toekomst: de Ghibli zal niet langer geproduceerd worden in 2024. Zijn carrière duurde iets meer dan 10 jaar.

Het Maserati-gamma zal niettemin een vierdeursberline behouden met de toekomstige Quattroporte, die weer redelijker afmetingen zal krijgen en in zekere zin ook de Ghibli zal opvolgen.

Hoewel er ook een elektrische versie op het programma zal staan, zal de Quattroporte helaas afscheid moeten nemen van de fantastische V8. Je kan je afvragen of er nog wel een model komt met een verbrandingsmotor...

Geen vervolg voor de Maserati Ghibli
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in