Geen leder meer voor de interieurs van Volvo

3w geleden

Voor Volvo betekent de strijd tegen de opwarming van de aarde niet alleen de productie van elektrische auto’s. De onderneming wil verdergaan en is van plan haar milieu-impact te verminderen door leder uit de interieurs te verwijderen en het aandeel van gerecycleerde materialen te verhogen.

De boodschap van Volvo is duidelijk: leder zal gewoon uit het interieur verdwijnen. De nakende  C40 wordt de eerste auto van het merk zonder koeienhuid. Volgens de fabrikant is de veestapel  verantwoordelijk voor 14% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen toegeschreven aan menselijke activiteiten.

 

Duurzamere alternatieven vervangen het leder, net als andere materialen die in de bekleding en het inlegwerk worden gebruikt. Bekleding van wolmengsel zal ook in de toekomst uitsluitend worden vervaardigd door leveranciers die certificeren dat zij op verantwoorde wijze inkopen.

 

Circulaire economie

 

Volvo wil tegen 2025 25 procent gerecycleerde en biogebaseerde materialen gebruiken bij de productie van zijn nieuwe auto’s. Het streeft ernaar om tegen 2040 een volledig circulaire onderneming te worden. Deze ambitie wordt ook uitgebreid naar alle directe leveranciers. Tegen 2025 moeten zij naar verwachting uitsluitend hernieuwbare energie gebruiken.

 

 

 

Zo zal Nordico, een nieuw interieurmateriaal van Volvo, bestaan uit textiel van gerecycleerde materialen, zoals PET-flessen, biologisch geteelde materialen uit duurzame bossen in Zweden en Finland, en gerecycleerde kurken uit de wijnindustrie.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in