Geen Autosalon van Genève volgend jaar, einde van een tijdperk?

1w geleden

Niet lang na de officiële aankondiging dat het Autosalon van Genève in 2022 zou terugkeren in een nieuw kleedje, gooien de organisatoren de handdoek in de ring. De officiële terugkeer is voor 2023.

Genève sneuvelde als het eerste grote autosalon in Europa door de pandemie in 2020. Tot dan toe was het een niet te missen afspraak op de kalender van de automerken. Massaal reserveerden ze er hun belangrijkste modellen voor. Maar sindsdien heeft Covid-19 alle kaarten door elkaar geschud. De onvrede die volgens ons latent was tussen de fabrikanten, stijf van de bezuinigingsdrang, en de autoshows, geraakte in een stroomversnelling.

 

Hoewel de nieuwe organisatoren - de firma Palexpo, die het tentoonstellingscentrum van Genève beheert waar het salon werd gehouden - nog maar enkele dagen geleden aangekondigden dat de editie van 2022 na een afwezigheid van twee jaar inderdaad zou plaatsvinden, keren ze nu op hun tellen terug.

 

"Als gevolg van de problemen die de hele auto-industrie ondervindt door Covid-19, ziet het Permanent Comité van de Internationale Autoshow zich genoodzaakt het evenement uit te stellen tot 2023", aldus het persbericht. Concreet zijn de schuldigen de reisbeperkingen, die de bewegingsvrijheid van het publiek en de media belemmeren, en de halfgeleidercrisis die aanzienlijke gevolgen heeft voor de autoproductie.

 

Maar in het persbericht staat verder dat de wijzigingen die al voor de editie van 2022 waren doorgevoerd, nu voor 2023 worden bewaard. Behalve dat die deadline pas over 18 maanden valt, een eeuwigheid in de snel veranderende autowereld van vandaag.

 

Zullen we ooit nog een Autosalon van Genève zien? De toekomst zal het uitwijzen. Maar als het niet langer in Zwitserland wordt gehouden, zal het nog steeds mogelijk zijn om naar de spin-off in Qatar te gaan.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in