Ford onthult gloednieuwe Ranger

2d geleden

Fords pick-up, de Ranger, heeft een nieuw uiterlijk en is veelzijdiger dan ooit. Niet onbelangrijk, want het model is goed voor bijna de helft van de pick-upverkoop in België!

De huidige Ford Ranger heeft meer dan genoeg armslag en blijft de concurrentie verpletteren met een marktaandeel van 45% in de eerste negen maanden van 2021 in België, en 39,9% in Europa! En dat is maar goed ook, want het model heeft in de catalogus nog een jaartje te gaan. Toch heeft Ford al een gloednieuwe generatie onthuld. Maar deze kan pas eind volgend jaar worden besteld. De eerste leveringen worden pas verwacht in 2023.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie heeft Ford klanten over de hele wereld ondervraagd, "meer dan 5.000 interviews en tientallen workshops met klanten moesten ons doen begrijpen hoe zij hun pick-up gebruiken en wat zij willen en verwachten van de nieuwe Ranger."

Upmarket

Het resultaat is een visueel veel gedurfdere Ranger, met een voorkant geïnspireerd op zijn iconische Amerikaanse grote broer, de F-150, vooral voor het ontwerp van de koplampen en de lichtsignatuur. De koplampen kunnen nu volledig LED- en matrixgestuurd zijn, zodat ze hun lichtbundel in een fractie van een seconde kunnen aanpassen aan het verkeer en de omstandigheden. Dit bewijst dat de pick-up zijn status in een hogere klasse zoekt. Dat doet ook het grote verticale display in de cabine, geïnspireerd op de nieuwste Mach-E.

Keuze van motoren

Ford heeft ook geluisterd naar de motorische verzoeken van de klanten. Terwijl het huidige model zijn 3.2-diesel, een vijfcilinder, enkele jaren geleden verving door een bescheidener 2-liter met vier cilinders, zal het nieuwe model de klanten de keuze geven tussen een 2.0 met enkele of dubbele turbo, of een 3.0 V6. Allemaal op diesel, uiteraard.

Praktischer

De nieuwe Ranger is ook praktischer en veelzijdiger voor professioneel en off-roadgebruik. De bak is 50 millimeter breder en kan worden voorzien van tussenschotten om dingen op hun plaats te houden. De achterklep kan ook worden gebruikt als werkblad voor ambachtslieden, met een geïntegreerde liniaal en klemmen. Bovendien is er 360°-verlichting.

Vanaf de lancering zal het ook mogelijk zijn om te kiezen uit "meer dan 150 accessoires af-fabriek voor werk, stad of avontuur".

Hou verder in gedachten dat Ford een overeenkomst heeft met Volkswagen. Deze nieuwe Ranger is dus ook de nieuwe Amarok.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in