Ford lanceert een nieuwe Mondeo, maar...

2j geleden

Al helemaal of op z’n minst gedeeltelijk uit de Europese catalogi verdwenen, werd een paar maanden geleden aangekondigd dat de Mondeo geen vervanger zou krijgen. Dat klopt niet helemaal...

Het bewijs zie je op deze foto's, waarop een gloednieuwe Mondeo in sedanvorm staat te blinken. Hij heeft een nogal racy design, met atletische proporties, en lijkt op maat gesneden van de Europese klant. Alleen... hij is gemaakt door en voor China.

Ruim

De Ford Mondeo zal inderdaad zijn carrière in het Verre Oosten voortzetten. Hij is ontworpen door het Chinese designbureau van de fabrikant. Het model bezit dan ook de kenmerken die belangrijk zijn voor lokale klanten, zoals een extra grote achterbank en een kofferbak achterop, wat de Chinezen als een teken van status beschouwen.

Zoals we al zeiden, de Mondeo wordt niet langer bij de Europese dealers. Al is er in deze tijden van globalisering niets onmogelijk. Mocht Europa bijvoorbeeld beslissen om SUV's zwaar te bestraffen omwille van hun meerverbruik en uitstoot (zoals binnenkort in Wallonië staat te gebeuren), zou de gezinsberline opnieuw in trek kunnen komen. Dan heeft Ford alles bij de hand wat het nodig heeft. Tijd brengt raad.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in