Ford Fiesta definitief op pensioen na 46 jaar carrière

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Er komt volgend jaar een einde aan de cyclus van de Ford Fiesta, gelanceerd in 1976 en geproduceerd in acht opeenvolgende generaties.

De bijl blijft vallen op Fords "historische" modellen. Na het verdwijnen van de Mondeo en het nieuws dat de Galaxy en S-Max er volgend voorjaar mee ophouden, kondigt het merk nu ook het officiële productie-einde van de Fiesta aan, vanaf juni 2023. De stadsauto, die momenteel in de Duitse fabriek in Keulen van de band rolt, zal worden vervangen door een elektrische cross-over.

De huidige Fiesta, die in 2017 op de markt kwam en slechts enkele maanden geleden werd gerestyled, wordt uit de catalogus van Ford geschrapt om plaats te maken voor toekomstige elektrische modellen. "Tegen 2024 zullen we in Europa drie opwindende nieuwe elektrische voertuigen en vier nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen op de markt brengen. We verwachten tegen 2026 meer dan 600.000 elektrische voertuigen te verkopen op het Oude Continent en de productie van elektrische personenvoertuigen in het elektrificatiecentrum in Keulen zal in zes jaar tijd 1,2 miljoen voertuigen bereiken", legt de autofabrikant uit.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in