Fiat en (RED) strijden tegen epidemieën

3w geleden

Fiat lanceert een speciale serie (RED) van zijn kleine elektrische 500. Door zijn krachten te bundelen met deze organisatie, opgericht door de zanger van U2 Bono, verbindt het Italiaanse merk zich ertoe om over een periode van twee jaar 4 miljoen dollar te schenken aan het Wereldfonds voor de bestrijding van de aids- en de coronapandemie.

(RED), opgericht door Bono en Bobby Shriver, is een organisatie die hoofdzakelijk in Afrika actief is. Ze zet zich in voor de uitroeiing van aids, maar ook van andere pandemieën zoals malaria, tuberculose en, meer recentelijk, Covid-19.

 

Om fondsen te werven - al 700 miljoen dollar sinds 2006 - werkt (RED) regelmatig samen met 's werelds grootste merken om speciale series in hun steunkleur aan te bieden: Apple, Vespa, Louis Vuitton, Beats... en nu dus Fiat.

 

Speciale 500

Het Italiaanse merk biedt daarom een speciale Fiat (500)RED-serie aan. Die onderscheidt zich door een - uiteraard - felle rode kleur waar je in het verkeer onmogelijk kan naast kijken en een unieke bekleding bestaande uit grijze stoelen voor de passagiers en rode voor de bestuurder. Maar het merk geeft aan dat ook andere kleuren en een effen interieur tot de mogelijkheden behoren. Een aantal andere logo's onderstrepen de exclusiviteit van het model, dat ook is voorzien van een cabinefilter. Dat filtert meer dan 99,9% van de virussen en bacteriën.

 

De 500X en 500L hebben ook hun eigen speciale editie, hoewel die minder onderscheidend zijn, net als de elektrische scooter (IRIDE)RED.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in