Ferrari BR20 is nostalgische one-off

2w geleden

Gebaseerd op het platform van de GTC4 Lusso, is deze beeldige Ferrari BR20 een eenmalig model op maat gemaakt voor een klant. Hij moet herinneringen oproepen aan het erfgoed van het merk en meer bepaald de triomfmodellen uit de jaren 50 en 60.

Ferrari's afdeling Speciale Projecten heeft zich opnieuw onderscheiden met wat bekendstaat als een "one-off", een uniek voertuig gemaakt op verzoek van een klant. De klant, die anoniem blijft, wilde het verleden van het merk oproepen door een auto te laten bouwen die alleen hij zou bezitten. Ferrari baseerde zich daarvoor op het platfrom van een GTC4 Lusso, weliswaar met de achterzetels verwijderd.

Flavio Manzoni's team van designers had een bijzondere dagtaak aan het ontwerp van de BR20, die zowel elegant als pittig overkomt. Ook in het interieur, met bruin lederen zetels en talrijke inzetstukken uit carbon. Voor zijn spurtnummertjes rekent dit rollend beeldhouwwerk op een 6,3-liter-V12 die 690 pk ontwikkelt. De prijs blijft geheim, maar zal ongetwijfeld enkele miljoenen euro's bedragen, vooral gezien het werk vereist om deze BR20 te maken. Maar wie het breed heeft…

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in