Ferrari 296 GTS: sensaties gegarandeerd

1mnd geleden

De 296 GTS is de Spider-variant van de berlinetta met middenmotor achteraan uit Maranello. Hij vergezelt de 296 GTB in het herdefiniëren van het concept rijplezier en staat garant voor pure emoties op het circuit of in het dagelijkse leven.

De 296 GTS is de eerste Ferrari Spider voor weggebruik die is uitgerust met een 120 graden turbogeladen V6 gekoppeld aan een plug-inhybride module. Deze architectuur, voor het eerst geïntroduceerd in 2021, maakt het mogelijk extreem hoge vermogensniveaus te leveren. De Ferrari V6 heeft daarmee een nieuw specifiek vermogensrecord voor een productieauto gevestigd: 221 pk/l.

In combinatie met de elektromotor bedraagt het gecombineerde maximumvermogen 830 pk, waarmee de Ferrari zichzelf naar de top hijst in het segment van de achterwielaangedreven roadsters. Hybridisering maakt de auto niet alleen uiterst veelzijdig in het dagelijks verkeer, met een actieradius van 25 kilometer in volledig elektrische modus dankzij een batterij van 7,45 kWh, maar verbetert ook de rijervaring door een directe en consistente respons bij alle toerentallen.

Coupé of cabrio

Het wegklapdak zorgt voor een uitzonderlijk comfort voor de inzittenden. Geopend blijft het design elegant en sportief, maar gesloten lijkt het silhouet erg sterk op dat van de 296 GTB. Het in- en uitklappen neemt maar 14 seconden in beslag en kan tot snelheden van 45 km/u.

De 296 GTS is ook verkrijgbaar met het Assetto Fiorano-pakket. Naast een aanzienlijke gewichtsvermindering omvat het pakket een actieve spoiler die is geïnspireerd op de LaFerrari. Geïntegreerd in de achterbumper, kan hij in de meest extreme configuratie een downforce genereren van 3.600 N bij 250 km/u. Andere kenmerken zijn instelbare Multimatic-dempers die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op het circuit, koolstofvezelstukken op de voorbumper die 100 N extra downforce kunnen produceren, een achterruit in lexan en een groter gebruik van lichtgewichtmaterialen zoals koolstofvezel voor de cabine en het exterieur.

Ten slotte kan een speciale livrei, geïnspireerd op de 250 Le Mans,  exclusief besteld worden door eigenaars die opteren voor het Assetto Fiorano-pakket. Het andere design omarmt de voorspatborden, de centrale grille en definieert de randen. Verdere onderdelen die alleen met het Assetto Fiorano-pakket te bestellen zijn, zijn de Michelin Pilot Sport Cup2R high-performance-banden, die door hun grip bijzonder geschikt zijn voor circuitgebruik.

Ferrari 296 GTS: sensaties gegarandeerd
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in