F595: het blijft speciale series regenen bij Abarth

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Abarth heeft een kettingreactie aan speciale series op gang getrokken. Gisteren las u nog over de 695 Esseesse, nu is er alweer een nieuwe naam: F595. De lijst lijkt eindeloos…

Deze keer brengt Abarth een eerbetoon aan de Formule 4 en aan de 50e verjaardag van de Formula Italia-eenzitters ontworpen door Carlo Abarth, de oprichter van het merk. In tegenstelling tot de 695 Esseesse, gebruikt deze F595 de 165 pk krachtige versie van de 1.4-motor. Dezelfde als in de Formule 4-wagens.

 

Een speciale Record Monza Sovrapposto-uitlaat met specifieke boven elkaar geplaatste uitlaatpijpen moeten de F595 een brullende stem geven. Naast deze upgrade onderscheidt dit scheurijzertje zich door Blu Rally gekleurde details in de bumpers en op de spiegelkappen. De 17-duimsvelgen zitten in een matzwarte kleur. Het interieur krijgt sportstoelen van Sabelt, maar ze zijn wel optioneel.

 

Over zijn bestaansreden zegt Abarth het volgende: "Ontworpen voor een jonger publiek, op zoek naar prestaties en technologie: de nieuwe F595 biedt de sensaties van het circuit, zelfs tijdens dagelijkse ritten, met geavanceerde connectiviteit als standaarduitrusting". Was dat bij de gewone Abarth 595 ook al niet zo?

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in