Europeanen zien Nissan Z aan zich voorbijgaan

4w geleden

Nissans nieuwste coupé, met de legendarische naam Z, sluit perfect aan bij de lijn die in het begin van de jaren zeventig werd gecreëerd. Maar alas, hij ziet af van de Europese markt vanwege zijn hoge emissies.

Als opvolger van de 370Z, die sinds 2008 te koop is, is de Nissan Z de zevende generatie van de Japanse coupé. Onder de motorkap huist een 3-liter-V6-motor met een vermogen van 400 pk en een koppel van 475 Nm. Een manuele zesbak is standaard, maar er is ook een negentrapsautomaat.

In vergelijking met de 370Z onderscheidt de nieuweling zich door een hogere stijfheid en een beperkte gewichtstoename door het gebruik van aluminium onderdelen (deuren, achterklep, motorkap, ophangingsarmen, enz.).

Het interieur is voorzien van een instrumentenpaneel (12,3 duim) en een centraal aanraakscherm (9 duim). De Z begint bij een aantrekkelijke prijs van 34.000 euro in de VS, waar hij verkrijgbaar is in twee uitrustingsniveaus. Voor de lancering is een speciale editie gepland, de "Proto Spec", beperkt tot 240 stuks.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in