Elektrisch recordverbruik!

1w geleden

Twee weken geleden kondigde Mercedes de presentatie aan van een conceptauto die werd omschreven als "de efficiëntste auto ooit". De fabrikant heeft nu ook enkele foto's en details onthuld.

Het meest verrassende aan de Vision EQXX is zijn extreem gestroomlijnde carrosserie. Die zet een luchtweerstandscoëfficiënt van maar 0,17 neer, mede dankzij zijn taps toelopende achterkant. Daardoor claimt de Mercedes een actieradius van meer dan 1.000 kilometer met een batterijcapaciteit van slechts 100 kWh (meer details zijn er niet). Hij biedt een recordefficiëntie dankzij een nieuwe generatie batterijen die compacter en minder zwaar zijn en toch meer energie opslaan.

Verder is de auto uitgerust met zonnepanelen op het dak die op een enkele rit 25 kilometer kunnen besparen. Met 204 pk is de Vision EQXX niet overdreven krachtig. De optelsom van deze technologische ingrepen maakt een verbruik van minder dan 10 kWh/100 km mogelijk. De EQXX zal niet uitmonden in een productieauto, maar de technologische innovaties ervan zullen terug te vinden zijn in toekomstige Mercedes-modellen.

Elektrisch recordverbruik!

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in