Eerste beelden van de Mercedes EQS SUV

2mnd geleden

Nu de EQE in de startblokken staat, dient de volgende fase van Mercedes' elektrificatie zich al aan. De EQS SUV laat zich al een stukje zien, onder camouflage weliswaar.

We zagen het aankomen: tussen de klassieke modellen en de elektrische versies zou de Mercedes-nomenclatuur in een knoop geraken. Naast de S-Klasse was er de gelijkwaardige SUV GLS. Goed, duidelijk. Maar als de EQS een soort elektrische S-Klasse is, hoe moet de elektrische versie van de GLS dan heten? GLEQS? EQGLS? Nee, het zal EQS SUV zijn.

Het is moeilijk te beoordelen hoe hij eruitziet door de camouflage, die hij tot 19 april zal aantrekken (dat staat erop). Toch zien we enkele mooie verhoudingen en vloeiende lijnen. De rest zit in de details, maar we hebben nu al zin om te zeggen dat de Mercedes in de categorie van elektrische top-SUV's beduidend eleganter is dan de BMW iX.

Het interieur is wel al helemaal onthuld. Het is duidelijk dat het hoger rijdende broertje van de EQS, met dezelfde weelderige luxe, en het beroemde Hyperscreen (het "dashboard" dat zich uitstrekt over de gehele breedte van het dashboard) wordt uitgerust. Meer info over een maand.

Eerste beelden van de Mercedes EQS SUV
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in