Eerste Belg heeft zijn Tesla Model Y gekregen

4w geleden | Nicolas Morlet

Eindelijk, de langverwachte Tesla Model Y is gearriveerd! Het eerste exemplaar van de Amerikaanse elektrische SUV is vanochtend overhandigd aan de - naar wij aannemen - gelukkige eigenaar.

Vanmorgen werd op het terrein van Tesla in Aarstelaar een klein feestje gebouwd ter ere van de levering van de allereerste Model Y. "Hij is perfect; alle voordelen van een Model 3 maar met nog meer ruimte. En hij is prachtig!" aldus Gunter de Pooter, de eerste klant die met eentje rondrijdt over Belgische wegen.

 

Dat er reikhalzend naar het model werd uitgekeken, is logisch. Niet alleen is de Y al bijna twee jaar op de markt in de VS, de SUV speelt mee in de populairste categorie van Europa: het C-segment van SUV's.

 

Als we mogen afgaan op het succes van de Model 3, waarmee de nieuwkomer zijn technologie deelt, zal ook de Y een schot in de roos worden. Temeer, daar hij een royale actieradius kan voorleggen (tot 507 km in dit geval) en kan gebruikmaken van een goed uitgebouwd oplaadnetwerk. Nee, voor range anxiety heeft Tesla de juiste remedie gevonden.

 

De Model Y wordt momenteel alleen als Long Range aangeboden. Met een startprijs van 65.010 euro is die allerminst goedkoop.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in