Een elektrische AMG met... uitlaatpijpen

1mnd geleden

De sportwagenarm van Mercedes heeft zijn eerste 100% elektrische concept onthuld. En kijk, blijkbaar zijn sommige reflexen moeilijk af te leren als je een V8-specialist bent.

Voor alle duidelijkheid, de Vision AMG Concept is meer een model op ware grootte dan een echte concept car. Van het interieur zijn geen beelden vrijgegeven, wat doet vermoeden dat het niet bestaat. Ook over de technische oplossingen is er weinig geweten. We leren hooguit dat de productieversie een nieuwe generatie elektromotoren zal krijgen, veel krachtiger dan wat er momenteel op de markt beschikbaar is.

Verwijzing naar F1

Het design mag er zijn, en Mercedes-AMG bevestigt dat het inderdaad om de voorloper gaat van een model dat in 2025 op de markt komt. Met de kenmerkende grijze tint en de groene accenten op de auto's van Hamilton en Russell verwijst Mercedes naar zijn Formule 1-team. Ten tweede is het duidelijk dat deze concept al vlotjes lessen trekt uit de EQXX, het studiemodel dat onlangs meer dan 1.000 km aflegde op één enkele lading. Het is waarschijnlijk geen toeval dat de Cx (aerodynamische coëfficiënt) hier dezelfde is: 0,17, een echt record.

Tenslotte is er de verlichting. Aan de voorkant zijn de driepuntige stervormige koplampen erg aantrekkelijk, maar beter nog doen de achterlichten. Die roepen de hitte op van uitlaatopeningen: een geweldig idee!

Een elektrische AMG met... uitlaatpijpen

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in