Dodge geeft glorieuze V8 nekschot

1mnd geleden

Voor veel fans van het dragracen in de VS is er niks beter dan een Dodge Hellcat. Maar hij wordt nostalgie, want binnenkort lijnt er een nieuwe generatie van krachtige elektrische voertuigen aan op de strip.

Als waardige erfgenaam van de muscle cars uit de jaren 60 en 70 serveert de Dodge Hellcat (Challenger, Charger en Durango) nog steeds hetzelfde oude recept van geweldige looks en een dikke V8-motor waarmee je een sequoia kan vellen. Als lieveling van dragracefans is dit soort auto het laatste overblijfsel van de roemruchte Amerikaanse "automobile" van weleer.

Maar in een interview met Motor Authority heeft Tim Kuniskis, de baas van het merk, gezegd dat de Hellcat-reeks in 2023 verdwijnt. Een nieuwe generatie modellen op basis van een elektrisch platform van de Stellantis-groep neemt dan over. Hoewel er nog geen technische details zijn onthuld, wordt aangenomen dat deze in staat zullen zijn om in 2 seconden van 0 naar 100 km/u te accelereren, en dat ze met vierwielaandrijving zullen etaleren via dubbele elektromotoren. De roffel van de V8 zal verdwijnen, de bandensporen op het asfalt daarentegen…

Dodge geeft glorieuze V8 nekschot

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in