Dodge Hornet: Amerikaanse Alfa Romeo Tonale

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Groepssynergieën worden soms gevonden waar je ze het minst verwacht. Zo is de gloednieuwe Alfa Romeo Tonale voor de Amerikaanse markt omgedoopt tot Dodge, waarmee een historische Amerikaanse automerknaam nieuw leven wordt ingeblazen.

Noord-Amerikaanse kopers hebben een keuze als het gaat om de aanschaf van de nieuwe compacte SUV van de Stellantis Group. Zij kunnen kiezen voor het origineel, de Alfa Romeo Tonale die in Noord-Amerika wordt aangeboden, of voor zijn spin-off met een Amerikaanse badge.

Het belangrijkste esthetische verschil tussen beide is de voorkant. Alfa's grote verticale grille is verdwenen ten gunste van een horizontaler ontwerp. De rest zit in de details en de afwerking, evenals in de mechanische afstellingen.

Motorisch wil de Hornet Dodges reputatie van krachtpatserij waarmaken, met 265 pk voor de benzine-GT en 285 pk voor de plug-inhybride R/T. Het merk toonde ook de aankomende sportievere variant, die een betere vermogen-gewichtsverhouding en meer esthetische attributen biedt. Het model heet GLH, wat staat voor Goes Like Hell, en is een eerbetoon aan de Dodge Omni GLH, een... Talbot Horizon opgevoerd in de jaren 80 voor de Amerikaanse markt.

De naam Hornet werd al in de jaren 70 gebruikt om een kleine, sportieve en lichte coupé aan te duiden. De tijden veranderen.

Dodge Hornet: Amerikaanse Alfa Romeo Tonale
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in