Dit is de nieuwe Opel Astra !

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Opel heeft zopas zijn Astra van de zesde generatie onthuld, de eerste onder het Stellantis-tijdperk. Met zijn Franse neven deelt hij technische elementen, maar gelukkig behoudt hij een eigen karakter.

 

Sinds onze preview wisten we al bijna alles over het technische luik van de nieuwe Astra. De Astra deelt zijn technische rapport met de nieuwe Peugeot 308 en de DS4. Er staan twee plug-inhybrides, een met 180 pk en een met 225 pk, op de agenda. Het enige wat we nog moesten ontdekken was zijn voorkomen.

 

Zoals verwacht is de Astra voorzien van de nieuwe Vizor-voorkant, geïnspireerd op de originele Opel Manta, met een glanzend zwarte grille en LED-koplampen. De topversie krijgt ook een nieuwe generatie Intellilux-koplampen met 168 pixels per koplamp, die hun lichtbundel voortdurend aanpassen aan het verkeer en de wegomstandigheden.

 

De look is hoekiger dan op het vorige model. En net als de Mokka of Crossland is de Astra verkrijgbaar met een tweekleurige lakkleur.

 

Comfortabele cocon

 

In het interieur vormt het PurePanel het middelpunt: een dashboard met twee schermen op een rij: instrumententellers en rij-informatie aan de ene kant en multimedia, navigatie en comfortelementen aan de andere kant. Opel heeft echter de fysieke sneltoetsen behouden om te voorkomen dat niet altijd het scherm moet worden gebruikt. Geen kwaaie gedachte.

 

We gaan niet in op een lange lijst van beschikbare veiligheids- en hulpsystemen, maar de Astra heeft alles wat in zijn segment gangbaar is. Enkele van Opels favoriete comfortvoorzieningen tekenen nog altijd present, zoals het verwarmde stuurwiel en stoelen die gecertificeerd zijn door AGR (Aktion Gesunder Rücken), de Duitse organisatie voor ruggezondheid.

 

De auto gaat dit najaar in de verkoop. De eerste leveringen zijn voorzien voor begin volgend jaar.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in