Dit is de eerste hybride van Mercedes-AMG

3w geleden | Nicolas Morlet

Op het autosalon van München zal AMG, de sportwagendivisie van Mercedes-Benz, zijn eerste hybride model onthullen. De uitzonderlijke AMG GT 4-Door mag de spits afbijten en krijgt het E-Performance-logo. De prestaties zijn weergaloos.

Zoals eerder dit jaar aangekondigd zet ook AMG de stap naar elektrificatie. De overgang begint bij een hybride versie van de AMG GT 4-Door, die een elektrische motor op de achteras krijgt. Met een piekvermogen van 204 pk (150 kW) versterkt hij de V8 (4,0-liter, biturbo) onder de motorkap en krikt het totale vermogen op tot maar liefst 843 pk.

 

Helemaal overweldigend is het maximumkoppel: 1.400 Nm! Zet deze cijfers in perspectief met het onmiddellijke reactievermogen van een elektrische motor, en je krijgt superieure prestaties: 0 tot 100 km/u duurt maar 2,9 seconden! Niet slecht voor een gezinswagen, hé?

 

F1-technologie

 

Zoals wel vaker bij dit soort technologie verwijst Mercedes naar zijn ervaring in de Formule 1. De batterij, met een laag vermogen van slechts 6,1 kWh, is niet bedoeld om een grote actieradius te bieden in volledig elektrische modus: slechts 12 kilometer. Wel is hij zo ontworpen dat hij ultrasnel kan worden opgeladen en ontladen voor maximale prestaties. Ook het verbruik vaart er wel bij. Dat bedraagt volgens WLTP maar 8,6 liter per 100 kilometer (196 g CO2/km).

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in