Dit is de eerste elektrische Rolls-Royce!

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Voor het eerst in zijn geschiedenis zal Rolls-Royce een 100% elektrisch model produceren. Het is het hoogtepunt van 120 jaar geschiedenis, sinds Charles Rolls, medeoprichter van het iconische merk, in 1900 zelf elektrisch reed en een mooie toekomst voorspelde.

Hij heet de Spectre EV en is de eerste elektrische Rolls-Royce in de geschiedenis van het merk. Hoewel we nog niets weten over de oplaadmogelijkheden of het aantal elektromotoren aan boord, zal het ensemble 585 pk en een maximumkoppel van 900 Nm ontwikkelen. Hiermee gaat de drietonner in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Deze grote vierzitscoupé komt in de herfst van 2023 op de markt.

Technisch gezien is de Spectre EV gebaseerd op hetzelfde aluminium platform als de Cullinan en Phantom. De ophanging, Planar genaamd, anticipeert op onregelmatigheden in het wegdek. Ook de Starlight-technologie, die het dak verandert in een sterrenhemel, is van de partij. En in de Spectre zullen er zelfs sterretjes op de deurpanelen zitten, in totaal maar liefst... 4.795 LED's!

Naast het comfort is het natuurlijk de stilte die indruk maakt. Dankzij de elektrische motor natuurlijk, maar ook dankzij het werk van de ingenieurs die hard hebben gewerkt om wind- en bandenlawaai volledig te elimineren. U kunt dus ten volle genieten van de aangekondigde 520 km autonomie.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in