Deze elektrische micro-auto kost minder dan 12.000 euro en wordt geleverd in kitvorm voor montage thuis!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Microauto's zijn tegenwoordig erg populair. De Peel E.50 is een van de meest bijzondere, omdat hij in kitvorm kan worden geleverd en thuis in elkaar kan worden gezet Zoals een Lego- of Ikea-meubel.

Citroën AMI, Microlino, of XEV YOYO: micro-stadsauto's komen in steeds grotere kuddes onze stadscentra overnemen. Maar het lijken laneg slungels naast de Peel P.50: deze stadsauto is slechts 1,37 meter lang en 99 centimeter breed! Dat is een volle meter korter dan zijn concurrenten.

Met een bescheiden motor van 2 kW haalt de E.50 net 50 km/u, terwijl een krachtigere E.50 Turbo-versie met een motor van 5,8 kW 80 km/u kan. De actieradius is respectievelijk 80 en 128 kilometer. Er is ook een benzineversie van 125 cc beschikbaar.

Er worden drie carrosserievarianten aangeboden: de klassieke gesloten carrosserie, een cabriolet of een originele "bubble"-koetswerk genaamd Trident, met een volledig glazen bovendeel.

 In kitvorm (of niet)!

Afgezien van het feit dat hij slechts plaats biedt aan één inzittende (zonder bagage), onderscheidt de Peel P50 zich vooral door het feit dat hij als bouwpakket kan worden geleverd om zelf in elkaar te zetten. Volgens de fabrikant zou er ongeveer 50 uur montage nodig zijn alvorens met deze vreemde machine de straat op te gaan. Het kost je dan ongeveer 11.800 euro (10.379 pond) voor de E.50 'coupé', 5.300 euro voor de cabriolet.

Geen klusser? Geen probleem, de P.50 kan ook volledig geassembleerd geleverd worden. Reken op een prijs tussen 16.000 euro en iets meer dan 19.500 euro, afhankelijk van de gekozen carrosserie. Dit is ook de enige keuze voor de Trident, voor een cheque van 18.300 euro. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn, en dat als je besluit een bestelling te plaatsen op de officiële website van de Britse fabrikant, er douanerechten bij komen.

Vereeuwigd door Top Gear

De onaangetaste retro-uitstraling is een tip: deze P.50 is inderdaad een herproductie van een historisch voertuig. Van de originele P50 (zonder puntje), met een 49 cc eencilindermotor, zijn tussen 1962 en 1965 49 exemplaren gemaakt. Een zeldzaamheid die aanleiding gaf tot een cultaflevering van het Britse tv-programma Top Gear, waarbij Jeremy Clarkson ermee de kantoren van de BBC binnenreed. Bekijk de video hieronder.

Deze elektrische micro-auto kost minder dan 12.000 euro en wordt geleverd in kitvorm voor montage thuis!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in