DeLorean: terug naar de toekomst

3w geleden | Nicolas Morlet

DeLorean heeft zojuist de allereerste beelden van zijn toekomstige model onthuld, het eerste in meer dan 40 jaar! Het is een model waar de fans reikhalzend naar uitkijken, maar dat niets te maken heeft met de tijdmachine van Doc en Marty.

Het in 2016 herrezen merk DeLorean heeft de tijd genomen om eindelijk een nieuw model te onthullen. Maar nu is het bedrijf weer op de goede weg met de Alpha 5. Het eerste model van een nieuw tijdperk voor de constructeur is duidelijk elektrisch, met een batterij van 100 kWh die een bereik van meer dan 500 kilometer belooft.

We weten nog niet wat het vermogen van de motor is, maar we weten wel dat de Alpha 5 slechts 4,35 seconden nodig heeft om van 0 naar... 88 mph te spurten! Een verbazingwekkend nummertje (88 mph is ongeveer 141 km/u) en natuurlijk een knipoog naar de snelheid die de originele DeLorean nodig had om door de tijd te reizen in de beroemde ‘Back to the Future’-trilogie.

Als het inderdaad aan deze sage is dat het merk zijn reputatie dankt, ondanks zijn korte bestaan (slechts 3 jaar) in het begin van de jaren 80, dan is het verder zowat de enige knipoog naar de DMC-12. Dat, en misschien het werk aan de achterruit.

Voor de rest hebben de ontwerpers niet geprobeerd iets neo-retro te doen. De Alpha 5 verandert zelfs zijn architectuur in vergelijking met zijn voorganger en neemt nu de vorm aan van een grote vierdeurscoupé. Wel is het interieur toegankelijk via twee grote vleugeldeuren.

Het dashboard is teruggebracht tot zijn eenvoudigste vorm. Een scherm op de middenconsole regelt (vermoedelijk) de multimedia en de airconditioning, terwijl de meeste informatie wordt weergegeven op het grote scherm tegenover de bestuurder. Meer weten we voorlopig nog niet, en we zullen moeten wachten tot het Pebble Beach Concours d'Elegance, eind augustus in Californië, om alle details van deze wedergeboorte te ontdekken.

DeLorean: terug naar de toekomst

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in