De elektrische toekomst van Stellantis?

1w geleden

Is dit de langverwachte opleving van Chrysler? De Amerikaanse fabrikant presenteerde op CES 2022 zijn Airflow-concept, een 100% elektrische SUV die er tegen 2025 moet komen.

Stellantis is een van de weinige autoconcerns die dit jaar deelneemt aan de CES-show in Las Vegas. Voor die gelegenheid heeft het merk Chrysler een 100% elektrische SUV-concept onthuld, Airflow genaamd. Hij moet het toekomstige vlaggenschip van de groep worden in termen van innovatie en technologie.

Elektrische renaissance

Hoewel momenteel nog een prototype zou de Airflow al zeer dicht bij de productieversie staan. De gestroomlijnde SUV krijgt 203 pk, vierwielaandrijving, een actieradius tussen 563 en 643 kilometer en snelladen. Het zal ook autonoom rijden Niveau 3 bieden.

Deze conceptauto lijkt de langverwachte opleving te markeren van het merk Chrysler, dat jarenlang slechts twee verouderde modellen heeft aangeboden: de 300 en de Pacifica. De productieversie van het Airflow wordt tegen 2025 op de weg verwacht. Of hij ook naar Europa komt, is nog niet bekend. In elk geval zouden zijn platform en technologieën als basis kunnen dienen voor toekomstige volelektrische modellen die in Europa meespelen via de andere merken van de Stellantis-groep (Peugeot, Alfa Romeo, Opel).

De elektrische toekomst van Stellantis?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in