De elektrische Rolls-Royce is... te lawaaierig !

1mnd geleden

Het nobele Britse merk lichtte onlangs een tipje van de sluier op van zijn eerste 100% elektrische model, de "Spectre". Wel, de ontwikkelingsingenieurs signaleren een onverwacht probleem.

Hoewel een van de intrinsieke kwaliteiten van de elektrische auto zijn stilte is, lijkt het erop dat de toekomstige Rolls-Royce Spectre, die eind 2023 op de markt zou moeten komen, te veel lawaai maakt. Dat kan natuurlijk niet, want de boutade gaat dat in een Rolls enkel het tikken van het klokje hoorbaar mag zijn.

Omgekeerde geluidsgolven

Maar in feite is er iets heel anders aan de gang. Het is een kwestie van uitgangspunt. De Spectre zo fluisterstil als elke elektrische auto, maar dat is te stil vergeleken met de Rolls-Royce Ghost, waarvan de fabelachtige V12 vrijwel onhoorbaar is. De truc is dat de laatste is uitgerust met een apparaat dat tegenovergestelde geluidsgolven uitzendt, wat het weinige geluid dat de cabine nog binnendringt, "opheft".

Nu blijkt dat het technisch moeilijk, zo niet onmogelijk is, om de juiste tegenfrequenties te vinden voor het geluid van de elektromotor. Moraal: als je geen fabrikant bent zoals de anderen, heb je ook andere problemen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in