De Volvo EX90 wordt ook een mobiele thuisaccu

1mnd geleden | Nicolas Morlet

In de aanloop naar de grote onthulling in november blijft Volvo druppelsgewijs de technologieën onthullen die in de toekomstige elektrische EX90 SUV zullen worden gebruikt. Vandaag leren we dat de SUV ook in staat zal zijn om een huis van energie te voorzien.

De Volvo EX90, die op 9 november wordt onthuld, zal de eerste Volvo zijn die over de nodige componenten voor bidirectioneel laden beschikt. Deze functie maakt het mogelijk de energie in de batterij te gebruiken om externe elektrische apparaten en, indien nodig, een heel huis van stroom te voorzien. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij een stroomstoring.

"De Volvo EX90 dekt uw dagelijkse energiebehoefte. De accu kan op vele manieren worden gebruikt, van het opladen van uw elektrische fiets als u onderweg bent tot het aansluiten van uw fornuis als u gaat kamperen. Het kan zelfs worden gebruikt om je huis van stroom te voorzien tijdens piekuren wanneer elektriciteit duurder is," zegt Olivier Loedel, hoofd van het elektrificatie-ecosysteem bij Volvo Cars.

Deze technologie zal echter aanvankelijk slechts op een beperkt aantal markten worden aangeboden, en het is nog niet bekend of België daartoe behoort. Ook moet worden opgemerkt dat, hoewel dit op zich geen noviteit is, maar weinig auto's die momenteel op de markt zijn deze functionaliteit bieden.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in