De Tomaso P900: opgepast, batmobiel!

2mnd geleden | Frédéric De Backer

Na de P72, die drie jaar geleden werd gelanceerd, is hier de P900 uitgerust met een V12-motor. Hij levert bijna... 900 pk!

De Tomaso, het is een merknaam die autoliefhebberss doet dromen. We herinneren ons de Pantera en zijn melodieuze Ford V8. Het is ook een Ford V8 die het eerste model van de wedergeboorte van het merk aandrijft: de P72, die in 2019 wordt gelanceerd. Maar deze keer is het een V12 die plaatsneemt op het chassis van de P900. En zoals zijn naam al doet vermoeden, levert hij niet minder dan 900 pk, voor een gewicht van 900 kilo! Als optie kunnen klanten ook kiezen voor een V10 ontwikkeld door Judd, een motorfabrikant gespecialiseerd in de racerij.

Klaar voor Le Mans

Esthetisch gezien is de De Tomaso P900 een blikvanger: extravagante look, maar vooral duivels efficiënt vanuit aerodynamisch oogpunt, wat de wens van het merk lijkt te bevestigen om deel te nemen aan uithoudingsraces zoals de 24 Uren van Le Mans. De fabrikant heeft een beperkte productie van 18 exemplaren aangekondigd, elk geprijsd op 3 miljoen euro. De eerste auto's zullen naar verwachting in de zomer van 2023 klaar zijn.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in