Daimler splitst zijn auto- en vrachtwagendivisies

1w geleden | Nicolas Morlet

Mercedes heeft besloten haar auto- en truckdivisies van elkaar te scheiden. Dat moet om de groep beter voor te bereiden op de milieu-uitdagingen in elke sector. Het historische moment voor het merk wordt gesymboliseerd door een naamsverandering.

Vanaf februari 2022 wordt Daimler AG, de moedermaatschappij van alle Mercedes-activiteiten (auto's, bestelwagens, vrachtwagens en bussen), Mercedes-Benz Group AG. Deze nieuwe naam is het resultaat van de splitsing van de activiteiten. Daartoe hebben de aandeelhouders tijdens een buitengewone vergadering op 1 oktober vrijwel unaniem besloten.

 

Mercedes-Benz Group AG zal alle activiteiten van het merk op het gebied van auto's en bestelwagens, met inbegrip van de merken AMG, Maybach en EQ, samenvoegen. Daimler Truck Holding AG richt zich op de vrachtwagendivisie. Maar de eerste blijft eigenaar van 35% van de aandelen van de tweede.

 

Deze scheiding moet elk van de entiteiten meer vrijheid geven, zodat ze zich beter kunnen wapenen voor de toekomst. De uitdagingen op het gebied van milieu en mobiliteit zijn groot.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in