Daimler, Stellantis en TotalEnergies richten samen batterijenbedrijf op

3w geleden | Nicolas Morlet

Daimler, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz, voegt zich bij de autogroep Stellantis (die o.a. de merken Peugeot, Opel Fiat, Citroën en Jeep omvat) en TotalEnergies om de Automotive Cells Company te vormen. De joint venture geeft een Europese boost aan het ambitieuze project voor de productie van accucellen voor elektrische auto's.

Het Duitse concern verwerft een derde van Automotive Cells Company, waardoor het een gelijkwaardige aandeelhouder van de onderneming is, en krijgt twee zetels in de raad van bestuur. Daimler zal de komende jaren ongeveer een miljard euro investeren. Het doel is om tegen het einde van het decennium jaarlijks 120 GWh aan batterijcapaciteit te produceren voor elektrische auto's.

 

De Duitse minister van Economische Zaken Peter Altmaier noemt de aankondiging "de grootste doorbraak voor batterijcellen". Automotive Cells Company zal een belangrijke rol spelen bij het nakomen van Europa's verbintenis om tegen het midden van het volgende decennium de elektrische auto in te voeren en onze afhankelijkheid van Azië verminderen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in