Dacia stapt over op een hybride

1mnd geleden | Nicolas Morlet

De tijd dat Dacia oude technische oplossingen van Renault kreeg om het goedkope merk beter te onderscheiden van zijn zustermerk, lijkt helemaal voorbij. De praktijk bewijst het: de Jogger krijgt de eerste hybride motor van het merk, dezelfde als die in de Mégane en Clio.

De Jogger Hybrid 140 is uitgerust met een 1,6 liter-motor van 90 pk in combinatie met twee elektromotoren van elk 50 pk. Het hele systeem werkt samen via een originele automatische versnellingsbak met zes versnellingen (vier thermisch, twee elektrisch), nog een primeur voor het model, dat aan functies niet ontbreekt. Daarnaast is er een 7 duim groot digitaal dashboard, een elektrische parkeerrem en een nieuwe kleur Shale Grey.

Minder lowcost...

Genoeg om een niet zo lage prijs te rechtvaardigen. Want hoewel deze motor de krachtigste is van het Jogger-gamma (dat tot nu toe een 110 pk benzine- of 100 pk LPG-motor omvatte), is hij ook veruit de duurste: vanaf 24.790 euro! De klant mag zich dus wat veeleisender opstellen. Al blijft de verhouding tussen kwaliteit, ruimte en prijs onverslaanbaar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in