Daar komt de XM aangestoven!

1mnd geleden

BMW M GmbH's eerste high-performance auto met hybride aandrijving nadert zijn voltooiing. De sportieve tak belooft een uitzonderlijk dynamische rijervaring.

Na de volledig elektrische prestatiemodellen i4 M50 en iX M60 wordt de XM het eerste hybride model van BMW's sportdivisie. Hij combineert een V8-benzinemotor met een elektrische motor, goed voor een gecombineerd koppel en vermogen van 800 Nm en 650 pk die op de weg worden overgebracht via een hybride-specifieke versie van de vierwielaandrijving M xDrive.

Voor hun tests op de weg stelden de ontwikkelings- en testingenieurs een uitzonderlijk veeleisend en gevarieerd routeprofiel op. De intelligent geregelde interactie tussen de nieuwe achtcilindermotor en de elektrische motor kan zo onder de meest uiteenlopende omstandigheden worden getest en verfijnd, of het nu op tussensprints op de snelweg, bochtige landwegen of stadsverkeer is. Steile bergpassen en smalle wegen vormen het ideale terrein om het rijdynamische potentieel van het M xDrive systeem te demonstreren, inclusief het elektronisch geregelde sperdifferentieel in de achterasoverbrenging.

Met een elektrische actieradius van ongeveer 80 km volgens WLTP zal de XM niet alleen in de bebouwde kom zich ‘gedragen’, ook over langere afstanden is hij in staat om te cruisen in bijna volledige stilte en zonder lokale emissies.

De XM zal standaard uitgerust zijn met een adaptieve M Professional-ophanging, gecombineerd met een elektromechanisch rolstabilisatiesysteem met 48V-technologie. Actieve vierwielsturing zal ook tot de standaarduitrusting behoren.

Daar komt de XM aangestoven!

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in