Consument wil niet opleggen voor meer technologie

2mnd geleden | Maxime Pasture

De meerderheid van de consumenten is niet bereid meer te betalen voor auto's met de nieuwste hightech, zo blijkt uit een wereldwijd en jaarlijks onderzoek van Deloitte.

Nu de autoprijzen blijven stijgen, is een grote meerderheid van de consumenten niet bereid meer dan 400 euro extra te betalen voor veiligheidsuitrusting, entertainment of een nieuwe motor.

"Een meerderheid van de bevolking verwacht dat de verkoopprijs gehandhaafd blijft terwijl het technologieniveau stijgt", benadrukte Guillaume Crunelle, van Deloitte, tijdens een persconferentie.

Elektrische auto's, tegen welke prijs?

De belangstelling voor elektrische auto's neemt toe, vooral vanwege de lage gebruikskosten en de beperkte vervuiling. Niettemin blijkt uit de Belgische steekproef van de studie dat 45% van de Belgen nog niet overtuigd is dat de overschakeling naar 100% elektrische auto's een positieve impact op het milieu zal hebben. Degenen die niet overstappen op elektrisch rijden, geven aan dat de aanschafprijs, de actieradius en het gebrek aan oplaadstations de grootste obstakels zijn.

Verder vindt 83% van de Belgen dat de aankoopprijs van een elektrisch voertuig onder 50.000 euro moet liggen. De meerderheid (39%) van de Belgische deelnemers aan de studie vindt dat een redelijke aankoopprijs tussen 15.000 en 30.000 euro moet liggen.

De wereldwijde enquête van Deloitte ondervroeg 26.000 mensen in 25 landen, waaronder 1.046 Belgen.

Consument wil niet opleggen voor meer technologie
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in