Concept # 1 is voorbode van het nieuwe Smart

1w geleden | Nicolas Morlet

Na een paar losse teasers publiceert Smart de beelden van wat zijn eerste nieuwe model in vrij lange tijd zal worden. Verrassing (of niet), het is een SUV.

Als pionier van stedelijke microwagens beleeft Smart een nieuw tijdperk in zijn turbulente geschiedenis. Vorig jaar vertrouwde Mercedes haar lot (en productie) toe aan een Chinese partner, namelijk de reus Geely, die onder meer Volvo en Lotus bezit. Vandaag kondigt het merk de komst aan van het eerste model van dit tijdperk.

 

Dat het een SUV is, is nauwelijks verrassend gezien het huidige succes van het genre. Wél verrassend is zijn lengte: 4,29 meter. Dat is langer dan bijvoorbeeld een Renault Captur. Van een merk dat gespecialiseerd is in compactheid, hadden we eerder een SUV met de afmetingen van de originele Suzuki Ignis (3,70 m) verwacht.

 

Op de foto's kunnen we zien dat het voertuig aan boord vier zitplaatsen heeft en dat het interieur vrij ruim is. Maar goed, dat kenmerkt elk elektrisch voertuig. Verder weten wij niets over de technische aspecten, noch over een mogelijke datum van commercialisering. Smart is trouwens al enige tijd geleden 100% elektrisch gegaan.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in