Civic Type R 2022

2w geleden

Honda's sportieve sedan maakt op de komende Tokyo Motor Show zijn debuut in de vorm van een gecamoufleerd prototype dat nog indrukwekkender belooft te zijn dan de huidige generatie.

Sinds zijn lancering in 2001 is de Honda Civic Type R dankzij zijn pittige prestaties de lieveling van liefhebbers van kleine sportsedans. De huidige generatie, gelanceerd in 2017, heeft een 2-liter-turbomotor die zo'n 320 pk ontwikkelt. De Japanse fabrikant laat weten dat het prototype van de opvolger op de komende Tokyo Motor Show zal prijken, die plaatsvindt van 14 tot 16 januari.

Een videopresentatie gefilmd op het circuit van Suzuka zal ook op de stand te zien zijn. Hoewel er nog geen technische details zijn bekendgemaakt, heeft Honda al aangekondigd dat de nieuwe Civic Type R de krachtigste generatie ooit wordt en dat hij zijn handgeschakelde zesversnellingsbak behoudt. Op de weinige foto's die reeds onthuld zijn, kunnen we zien dat het een bodybuilderversie wordt van de normale Civic, met drie centrale uitlaten die elk misverstand uit de weg ruimen.

Civic Type R 2022
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in