Chinese auto's ter vervanging van de Ford Fiesta en Focus?

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Ford ruimt binnenkort zijn gamma op. De Fiesta en Focus, ooit hoofdrolspelers in het gamma, zullen worden vervangen door cross-overs. En daarmee stopt de productie in de fabriek in Saarlouis, Duitsland. Voor Ford althans, want verschillende kopers zouden in de running zijn, te beginnen met een Chinese fabrikant.

Afgelopen oktober kondigde Ford aan de productie van de Fiesta in juni te willen stopzetten. Snel daarop volgde de aankondiging dat ook de Focus zou worden stopgezet, nadat hij zijn resterende levenscyclus, d.w.z. nog twee tot drie jaar, heeft voltooid. Hou er rekening mee dat het model net is gefacelift.

Met deze twee opeenvolgende stopzettingenen staat de hele toekomst van de fabriek in Saarlouis (Duitsland) opde helling. Vooral omdat Ford ook heeft aangekondigd dat het niet langer grote investeringen gaat doen in de vestiging en de productie van elektrische massamodellen is toevertrouwd aan de fabriek in Valencia in Spanje.

Springt BYD in beeld?

Ongeveer vijftien kopers hebben al belangstelling getoond voor de overname van de Duitse fabriek. Onder hen het Nederlandse VDL Nedcar, dat de Mini en X1 voor BMW produceert, en het Oostenrijkse Magna Steyr, dat momenteel produceert voor Mercedes (G-Klasse), BMW (X3), Jaguar (I-Pace), Toyota (Supra) en Fisker (Ocean). Deze zouden dan snel de productie van thermische auto's weer op gang kunnen brengen zonder grote verbouwingen.

Een derde grote naam is hieraan toegevoegd: BYD. De Chinese reus bevestigde onlangs opnieuw zijn grote ambities op de Europese markt, en zou daarom in de toekomst zijn auto's in Duitsland kunnen produceren. Dit zou grote investeringen vergen om de locatie om te schakelen naar de productie van elektrische auto's. Maar dit besluit zal waarschijnlijk afhangen van hoe de eerste modellen van de autofabrikant worden ontvangen.

Wat de uitkomst ook wordt, een nieuwe koper wordt wellicht een echte shot zuurstof voor de 4.500 werknemers van de fabriek.

Chinese auto's ter vervanging van de Ford Fiesta en Focus?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in