Cadillac, Corvette en zelfs Hummer keren misschien terug naar Europa

1w geleden | Nicolas Morlet

Volgens verschillende bronnen bereidt General Motors zijn terugkeer naar Europa voor met uitsluitend elektrische modellen. Is dit een nieuwe fase in de haat-liefdeverhouding tussen de Amerikaanse groep en het Oude Continent?

Het is de overgang naar elektrische mobiliteit die de merken terug hierwaarts kan brengen. Cadillac met zijn originele Lyriq SUV, Corvette met de nieuwe C8, en Hummer, terug uit de dood in de vorm van een - enorme, of hoe anders? - pick-up op batterijcellen.

General Motors ziet deze elektrificatie als een kans om een comeback te maken op de Europese markt, waar vanaf het midden van het volgende decennium de verkoop van verbrandingsmotoren stopt. Toen haar op een conferentie in Los Angeles naar deze terugkeer werd gevraagd, ging Mary Bara, de CEO van de groep, de vraag niet uit de weg en zei dat zij "er ongeduldig op wachtte".

Bij Cadillac in het bijzonder werd de vice-president van de verkoop in Noord-Amerika, Mahmoud Samara, in november jongstleden belast met de voorbereiding van de herlancering van de verkoop in Europa. "Europa is de tweede grootste elektrische markt ter wereld. Het is dus een belangrijke kans, nu GM op het punt staat zijn gamma EV's en zijn connected services uit te rollen [...]", zei hij toen.

Een terugkeer in welke vorm?

Cadillac en Corvette hebben trouwens nog steeds een Europees hoofdkwartier in Zurich, Zwitserland. De twee merken worden nog steeds officieel ingevoerd in kleine hoeveelheden en met een gamma dat beperkt is tot de XT4 SUV voor de eerstgenoemde en de C8 Corvette voor de laatstgenoemde. Maar het dealernetwerk is schaars (er is nog maar één over in België), wat ongetwijfeld een van de grootste uitdagingen wordt van de Europese herovering.

General Motors is al lang een belangrijke speler op de Europese markt dankzij haar merken Opel en Vauxhall. Twee merken die de Amerikaanse reus in 2017 aan Stellantis verkocht en daarmee bijna al zijn activiteiten staakte, nadat het Chevrolet al in 2013 had teruggetrokken.

Ook moet worden opgemerkt dat de GMC Hummer, als hij in Europa zou komen, toch nog een voor een hobbel in de wetgeving staat. Je moet een vrachtwagenrijbewijs hebben om ermee te mogen rijden, want het voertuig weegt maar liefst 4,1 ton!

Cadillac, Corvette en zelfs Hummer keren misschien terug naar Europa
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in