Britse autoproductie op z'n laagst sinds... 1956!

3w geleden | Nicolas Morlet

Hard getroffen door de heropleving van Covid-19, maar ook door het tekort aan elektronische chips, ging de Britse autoproductie deze zomer helemaal onderuit. In juli daalde het aantal voertuigen dat van de productielijnen rolde zelfs tot het laagste niveau in 65 jaar!

53.438: dit is het aantal auto's dat gedurende de maand juli in het VK werd geproduceerd. Dit is een daling met 38% ten opzichte van juli 2020, toen al een maand die zwaar werd getroffen door de wereldwijde pandemie. Het is ook het laagste cijfer sinds 1956!

 

Meerdere oorzaken

De belangrijkste fabrieken van het land, die van Jaguar en Land Rover, maar ook die van Nissan, hadden maandenlang te kampen met het wereldwijde tekort aan elektronische chips, dat de productie van bepaalde modellen ernstig heeft gehinderd. Jaguar en Land Rover maken er geen geheim van dat ze voorrang gaven aan de meest winstgevende voertuigen.

 

Deze crisis werd nog verergerd door de heropleving van Covid-19. Honderdduizenden mensen zijn naar verluidt opgespoord na contact met een besmet persoon. En daarom, na door het Ministerie van Volksgezondheid te zijn gecontacteerd, verzocht om een quarantaine in acht te nemen, waardoor een gebrek aan mankracht in de productie-eenheden is ontstaan.

 

"Hoewel dit laatste probleem na de versoepeling van de isolatieregels snel zou moeten worden opgelost, wijst het tekort aan halfgeleiders er niet op dat het probleem weg is," aldus Mike Hawes, voorzitter van de SMMT (Federation of Motor Vehicle Manufacturers and Retailers).

 

 

 

 

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in