Brabus ontfermt zich over een Mercedes EQS

1mnd geleden

Brabus, de beroemde Duitse tuner, staat bekend om zijn soms krankzinnige creaties, of het nu gaat om mechanische oplossingen of esthetische modificaties. Deze keer heeft het bedrijf uit Bottrop een elektrische auto onder handen genomen, de Mercedes EQS.

Brabus wil duidelijk maken dat het hier gaat om een verfijningsprogramma. Dit betekent dat de wijzigingen alleen betrekking hebben op de esthetiek en een deel van het onderstel. Het programma omvat de onvermijdelijke zwarte kleur, gesmede Monoblock Z Platinum Edition-wielen van 22 duim, een in hoogte verstelbare SportXtra-ophanging en diverse carbonstukken, waarvan sommige ook de aerodynamische efficiëntie van de auto vooruithelpen. Zo zou de achterspoiler de opwaartse druk met 40% verminderen, terwijl de actieradius met maar liefst 7% toeneemt.

Binnenin zijn de drempels bekleed met roestvrij staal met het verlichte designlogo, de pedalen zijn van aluminium of zelfs carbon en de vloer- en bagagematten zijn bekleed met fluweel of dik leder.

Geen veranderingen onder de motorkap. De EQS 450 4Matic behoudt zijn mechanische kenmerken, met dus twee elektromotoren die een gecombineerd vermogen van 333 pk en een koppel van 528 Nm leveren. De batterij van 107,8 kWh is ook dezelfde. Maar, zoals gezegd, wordt dankzij de aanpassingen aan het exterieur de actieradius vergroot tot 780 kilometer.

Natuurlijk zal deze elektrische Brabus niet voor iedereen betaalbaar zijn. Beeld je eens in, een basis-EQS kost al meer dan 120.000 euro!

Brabus ontfermt zich over een Mercedes EQS
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in