Brabus giet zijn saus over de Smart #1: dat gaat prikken!

1mnd geleden

De beroemde tuner uit Bottrop, Duitsland, heeft een blik geworpen op de wieg van de Smart #1. Smarts eerste elektrische SUV had met zijn 272 pk al het nodige vermogen, maar het minste wat we kunnen zeggen is dat deze kuur een totale metamorfose aankondigt. Het vermogen zou rond 400 pk schommelen!

De #1 is het eerste model van de Smart-revival, tegenwoordig een zeer ambitieuze joint venture tussen Mercedes-Benz en de Chinese reus Geely. Smart wil zich positioneren als een van de belangrijkste fabrikanten van intelligente elektrische voertuigen in het topsegment.

Het is dus een mooi idee om alles op alles te zetten en een aangestoken variant in het gamma te zetten. Een soort technologische showcase waarvan de fabrikant hoopt dat het positief zal uitdraaien voor de verkoop van zijn klassieke modellen. En dan zullen potentiële klanten ook nog geduld moeten oefenen. Want als alles goed gaat (wat ons in het huidige geopolitieke klimaat zou verbazen), arriveert de Smart #1 niet voor begin volgend jaar.

De door Brabus ontwikkelde versie biedt niet minder dan 400 pk! Het is nog niet bekend of al dit vermogen afkomstig zal zijn van een tweede motor, noch heeft de fabrikant enige informatie vrijgegeven over het accupakket.

Natuurlijk zal de #1 Brabus een look hebben die past bij zijn - naar verluidt dus explosieve - prestaties. Deze omvatten een rood dak en spiegelbehuizingen, een agressievere voorbumper, een grote spoiler, en aluminium 19-duimswielen. Het interieur wordt ook voorzien van rood gekleurde zetels en ventilatiemonden en sfeerverlichting.

De prijs van deze versie is nog niet bekend.

Brabus giet zijn saus over de Smart #1: dat gaat prikken!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in