Binnenkort is er deze kleine Chinese elektrische stadsauto

1mnd geleden | Stephane Monsin

De Ora Funky Cat komt dit jaar naar Europa. Het is een stijlvolle en elegante Chinese stadsauto die zich wil meten met de sterren op de markt. De prijzen zijn bekendgemaakt voor het Verenigd Koninkrijk, wat een klein idee geeft van de toekomstige Belgische prijzen.

Het Chinese automerk Ora is van plan zijn elektrische model Funky Cat - klein maar premium -in Europa te lanceren. Het begint zijn uitbreiding met Duitsland begin 2023 en vervolgens Frankrijk tegen het einde van het jaar. Het voertuig, dat werd onthuld op het laatste Autosalon van Parijs in oktober, wil met zijn aantrekkelijke en plagerige neoretrostijl concurreren met nieuw Europees aanbod op de markt, zoals de Renault Megane E-Tech Electric en de Volkswagen ID.3. De Ora Cat legt ook de nadruk op schermen en multimedia- en connectiviteitsapparatuur, een belangrijk verkoopargument voor Chinese auto's. Het goed ingerichte interieur van de auto voldoet aan de Europese normen, met een uitzonderlijk niveau van afwerking en uitrusting voor zijn klasse. Het voldoet dus aan alle voorwaarden om de bekende fabrikanten een beetje te kietelen. Zoals MG met zijn nieuwste MG 4.

Vanaf 36.200 euro 

Technisch gezien is de kleine Chinese stadsauto een auto met voorwielaandrijving, uitgerust met een elektromotor van 171 pk en een koppel van 250 Nm. Hij is verkrijgbaar met twee batterijformaten: 47,8 of 63,1 kWh, die een bereik van 310 tot 420 kilometer mogelijk maken. Er is ook een GT-versie gepland, met hetzelfde vermogen en een agressievere styling. Hij is momenteel te bestellen in het Verenigd Koninkrijk, waar de prijzen beginnen bij 32.000 pond (ongeveer 36.200 euro) voor de basisversie en oplopen tot ongeveer 37.000 euro voor de topversie. Het nieuwe model moet helpen om de Chinese groep Great Wall, die eigenaar is van het merk Ora, voet aan de grond te doen krijgen in Europa.

Het is wachten tot eind 2023 om deze nieuweling uit het andere eind van de wereld te kunnen kopen!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in